سفارش تبلیغ
صبا ویژن
بهشت غم

بسم الله الرحمن الرحیم

قلب انسان تنها یک عضو در بدن برای پمپاژ خون نیست بلکه وقتی که نسبت به یک فرد یا یک چیز احساس عشق یا نفرت در خود می کنیم باید بدانیم که منشأ آن قلب انسان است و این احساسات در آن جمع می گردد. حال باید بدانید که قلب تنها به یک نوع منحصر نمیشود. بلکه چهار قسم دارد : 1- قاسیه 2- ناپاک 3- مهرخورده 4- قلب سلیم. این قلب سلیم همان قلبی است که حضرت ابراهیم پیامبر (ع) با آن در پیشگاه خدا حاضر شد و درباره ی آن می فرماید:« روزی که فرزندان و اموال سودی به حال انسان نمی بخشند این قلب سلیم است که به داد انسان می رسد ».

گویند قلب انسان به طور کلی 2 گوش دارد گوشی که فرشته در آن می دمد و گوشی که وسواس خناس در آن می دمد وسواس خناس  یعنی صدای آهسته و تفکر پلید و این وسواس خناس میتواند توسط خود انسان ایجاد شود ( نفس اماره )  یا توسط شیطان و دار و دسته ی آن در روی زمین یا در آسمان ایجاد شود. خداوند می فرماید در این جنگ نا برابر که در آن شیطان شما را می بیند و شما او را نمی بینید ، مرا صدا بزنید و این جنگ نا برابر را به سود خویش به پایان ببرید چرا که خدا همه کس و همه چیز را می بیند و هیچ کس و هیچ چیز قادر به دیدن او نیست.

در قلب انسان دو خوف نمی توانند با هم جمع شوند این یک حکم کلی است وقتی همه چیز مسخر فرمان خداست پس انسان باید از او بترسد و از قدرتش آگاه باشد و دلیلی برای ترس از غیر          خدا وجود ندارد. این نکته اشاره به شکست یهود در مقابل مسلمانان دارد که علت شکست ، ترس از مسلمانان بود و علت این ترس از غیر خدا ، عدم درک حقیقت توحید بود.

در اسلام چیزی به اسم شرح صدر وجود دارد . شرح صدر به معنای گشادگی سینه برای پذیرش حق است. لازمه ی هدایت ، شرح صدر و لازمه ی ضلالت ، قساوت قلب است. چون همه ی احساسات و تفکرات ما در قلب است پس فضائل را اثر سلامتی قلب و استقامت آن و رذائل را عامل بیماری قلب می دانیم. ما می گوییم شرح صدر تنها در اسلام است. اسلام یعنی چه؟ اسلام یعنی تسلیم در برابر خدا و فرمان او. فرمان خدا چیست؟ فرمان او حق است و چیزی جز حق نمی تواند باشد. پس شرح صدر یعنی گشادگی سینه برای پذیرش فرمان خدا که جز حق چیزی نیست. شرح صدر یعنی انسان به درجه ای برسد که سخنان حق را درک کند و بپذیرد همانند انسان هایی که بر مرکبی از نور سوارند. آن هایی که بر مرکبی از نور سوارند آن هایی هستند که هر چیزی را که
می بینند و در واقع از دلشان می گذرد را می پذیرند البته نه کورکورانه بلکه به تفکر و تعمق آن را درک میکنند و می پذیرند.

حال این قلبی که در سینه ی انسان است و احساسات و تفکراتش در آنند حیات و مرگی دارد که بر سه نوع است. 1- نباتی 2-حیوانی 3- روحانی. حیات و مرگ روحانی مخصوص انسان است و او را از سایر موجودات متمایز می کند. از نظر قرآن مردگانی که در مرگشان آثار حیات روحانی وجود داشته در واقع زنده اند و زندگانی که در زندگیشان آثار حیات روحانی وجود نداشته در واقع
مردگانند.

میدانیم که زمین مرده به وسیله ی باران زنده می گردد حال جالب است بدانید که دل های مرده هم با یاد خداوند متعال زنده می گردند. منظور از دل های مرده قلب هایی هستند که دچار قساوت شده اند و در برابر خدا خاشع نیستند و این خداوند است  که از این قلب ها قلب هایی خاشع پدید می آورد.

آیا میدانید کور دلان چه کسانی هستند؟ در این جا منظور نابینایی چشم های ظاهر نیست. انسان ها با قلبشان در چیزی که از پیشوایان خود می شنوند تعقل می کنند . در حقیقت کار قلب این است که آدمی را وادار می کند که آن چه خودش تعقل می کند یا از پیشوایان هدایت می شنود بپذیرد لذا این درک را رؤیت قلب و مشاهده ی آن خوانده و می گوید : "چشم های ظاهر نابینا
نمی شوند بلکه کور حقیقی دل ها هستند که در سینه ها قرار دارند این تعبیر کسانی است که تعقل ندارند یا گوش شنوا ندارند."

انسان دارای سه نوع نفس است:

1-  نفس اماره : یا نفس سرکش که پیوسته انسان را به زشتیها دعوت می کند و شهوات را در مقابل او زینت می بخشد.

2-  نفس لوامه : نفس نسبتا آگاه و بیداری که کاملا بدون لغزش نیست و امکان لغزش آن در هر لحظه وجود دارد این نفس همان وجدان اخلاقی است که در وجود انسان است. اگر انسان کار بدی انجام دهد پشیمان شده و خود را سرزنش می کند و اگر کار خوبی انجام داده باشد از خود راضی و خشنود خواهد شد.

3-  نفس مطمئنه : نفسی با تقوا است که به درجه ی اطمینان رسیده و امکان لغزش آن به این آسانی وجود ندارد. کمتر کسی به این نفس دست می یابد این نفس در انسانی دیده می شود که در توحید و نبوت و معاد به مرحله ی ایمان و باوری مطمئن رسیده باشد و هر گونه شبهه و تردیدی را از خود دور کرده باشد.

داستانی از لقمان را در همین باب می شنویم. زمانی که لقمان برای آقایش کار می کرد به او دستور داده شد که گوسفندی را ذبح کند و بهترین اعضای آن را بیاورد لقمان زبان و دل را آورد. بار دیگر به او دستور داده شد که بدترین اعضا را بیاورد باز هم دل و زبان را آورد. علت را جویا شدند گفت اگر زبان و دل از معصیت ها پاک باشند بهترین اعضا و اگر ناپاک باشند از همه ی اعضا
خبیث ترند.

نتایج یک تحقیق جدید علمی نشان می‌دهد ادای بوقت نماز صبح ، بهترین راه برایپیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و تصلب شرائین است.
به گزارش روزنامه اردنی الحقیقه الدولیه، نتایج این تحقیق علمی تائید کنندهنتایج تحقیق علمی دیگری است که سال گذشته منتشر شد.
شماری از متخصصان انجمنپزشکان قلب اردن با اعلام نتایج این تحقیق افزودند: ادای بوقت نماز صبح به درمانبیماری های قلبی و تصلب شرائین کمک می کند. گرفتگی عضله قلب باعث سکته قلبی و تصلبشرائین نیز عامل سکته مغزی است.
نتایج این تحقیق که در امانمنتشر شد نشان می‌دهد انسانی زمانی که مدت زمان طولانی می‌خوابد تپش قلبش بهمیزان زیادی کاهش می یابد و به پنجاه تپش در دقیقه می‌رسد.
زمانی که تپش قلبکاهش می یابد گردش خون نیز در عروق و رگها به شدت کند می شود و همین موضوع به رسوباملاح و چربیها در دیواره های عروق و رگها به خصوص در عروق قلب منجر می شود و بهانسداد آن می انجامد.
تحقیقات علمی و پزشکی نشان می‌دهد گرفتگی قلب ازخطرناکترین بیماریهاست و عامل اصلی بیماری تصلب شرائین و انسداد شاهرگ نیز خوابطولانی مدتی در طول شبانه روز است.
تحقیقات علمی مرکز ملی مطالعات مصر نیزنشان داده است نماز صبح در اول وقت به فعالسازی سلولهای بدن انسان منجر می شود و ونمی گذارد انقسام سلولی به وجود اید . انقسام سلولی به بیماریهای سرطانی منجر میشود .
نماز بموقع صبح همچنین به جلوگیری از سکته های قلبی کمک می کند وفعالیت هرمونهای بدن و گردش خون را تنظیم می کند


نوشته شده در شنبه 91/8/13ساعت 10:1 عصر توسط حامد نظرات ( ) | |



قالب جدید وبلاگ پیچک دات نت